Battlefield Hardline

Battlefield Hardline on kuluvan vuoden maaliskuussa julkaistu huippusuositun Battlefield-pelisarjan uusin osa. Peli julkaistiin tietokoneen lisäksi kaikille uuden sekä edellisen sukupolven konsoleille. Pelin julkaisijana toimii Electronic Arts. Battlefield-pelisarja on tunnettu taktisena sotilasräiskintäpelinä. Hardlinessä peliteema kuitenkin päivitettiin ja peli sijoittuu pankkiryöstöjen maailmaan, jossa poliisien erikoisjoukot kamppailevat ryöstäjiä vastaan.

Uudistukset

Sotatannerten ja armeijoiden sijaan Battlefield Hardlinessä kamppaillaan urbaaneissa kaupunkiympäristöissä joko poliisien erikoisjoukkojen tai rosvojen puolella. Käytettävä kalusto on suurimmaksi osaksi tuttua edellisistä osista: armeijavarusteiden lisäksi peliin on lisätty mm. käsirautoja ja sähkötainnuttimia. Moninpelissä on mukana tuttuun tapaan eri pelimuotoja ja näyttäviä karttoja, joissa on myös tuhoutuvaa ympäristö luomassa tunnelmaa.Hardlineä markkinointiin täysin uudistetulla yksinpelikampanjalla. Moninpeliin keskittyvän pelin viime osassa yksinpelikampanja keräsi paljon kritiikkiä, kampanja oli vain muutaman tehtävän mittainen ja sen pelasi läpi parissa tunnissa. Hardlinessä virheistä on opittu ja pelissä on paljon kattavampi yksinpelikampanja jossa pelaaja pääsee tekemään vaikeita päätöksiä keskellä rikosdraamaa. Pelaajalla on mahdollisuus vaikuttaa pelin juoneen ja tapahtumien kulkuun joka on tervetullut uudistus yksinpelin ystäville.

Vastaanotto

Peli otettiin vastaan vaihtelevin arvosanoin, pelin arvostelujen keskiarvo jäi entisiä osia alhaisemmaksi, 70/100 tuntumaan. Uudistettu yksinpelikampanja keräsi kritiikkiä sekä kehuja. Yksinpelikampanjan toimintaa ja tunnelmaa ylistettiin, kun samalla juonta pidettiin ennalta arvattavan tylsänä ja henkilöhahmojen kritisoitiin jäävän ohuiksi. Pelin pääpainon kuitenkin ollessa toiminnassa, pelaajat olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä peliin eivätkä häiriintyneet juonen puutteista.

Vern Green