Call Of Duty: Advanced Warfare

Huippusuosittu Call of Duty -pelisarja on jälleen kerran saanut uuden osan, kun Call of Duty: Advanced Warfare julkaistiin 2014 vuoden loppupuolella. Pelin julkaisijana on tuttuun tapaan Activision ja peli julkaistaan PC:n lisäksi kaikille uuden ja edellisen sukupolven konsoleille. Call of Duty -pelisarja keskittyi alun perin yksinpeliin, moninpelin ollessa vain lisä, josta harva kiinnostui. Kuitenkin vuosien varrella pelisarjan pääpaino on siirtynyt moninpeliin, vaikka yksinpelikampanja on vieläkin näyttävä ja paljon kehuja kerännyt pelimuoto.shutterstock_226430032

Pelimekaniikka

Aikaisempien osien tyyliin Advanced Warfare noudattaa tuttua ja toimivaa kaavaa: peli tarjoaa äärimmäisen nopeatempoista ja viihdyttävää toimintaa. Yksinpelikampanjassa on paljon skriptattuja tapahtumia jotka tuovat peliin elokuvamaisen tunnelman, vaikkakin heikentävät pelin jälleenpeluuarvoa. Moninpelinä Call of Duty kilpailee rinta rinnan Battlefield-pelisarjan kanssa. Battlefieldin karttojen ollessa suurempia ja pelin hieman taktisempi, vetoaa Call of Duty enemmänkin nopeatempoisen räiskinnän ystäviin. Moninpelissä toiminta on lähes hengästyttävän nopeaa ja vaatiikin jonkin verran harjoittelua, että pelissä pärjää.

Vastaanotto

Call of Duty: Advanced Warfare sai erinomaisen vastaanoton kriitikoilta. Erityisesti kehuttiin pelin visuaalista ilmettä ja erinomaisesti optimoitua grafiikkaa joka pyörii sulavasti vanhemmillakin tietokoneilla. Myös yksinpelikampanja keräsi kehuja ja sitä kuvailtiin jännittäväksi, nopeaksi ja dynaamiseksi elämykseksi. Peli voitti useita palkintoja ja oli suuri taloudellinen menestys. Kritiikkiä peli keräsi lähinnä uudistuksien puutteesta: osa pelaajista koki, ettei pelisarja ole juuri liikkunut eteenpäin viime osien jälkeen.

Vern Green