Colin McRae Rally

Edesmenneen Colin McRae -rallilegendan nimeä kantavan pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1998, ja jatko-osia sarjalle on kertynyt jo yli kymmenen. Nykyisin pelisarja kulkee nimellä Dirt. sarjaa julkaisee Codemasters ja sarjan uusimmat pelit ovat saatavilla kaikille uuden sekä edellisen sukupolven konsoleille ja tietokoneelle. Pelisarja on menestynyt hyvin ja sarja on päässyt suosionsa myötä jopa Guinnessin ennätystenkirjaan. Pelisarja on ensimmäisestä julkaisusta lähtien ollut rallipeligenren ykkönen, ja uusin osa on aina vienyt lajia eteenpäin.

Pelaaminen

Colin Mcrae Rally -peleissä pelaaja pääsee kisaamaan aidoilla ralliradoilla ympäri maailman. Mukana on myös oikean maailman rallikuskit sekä autot. Simulaatiomainen pelityyli viehättää erityisesti rallifaneja ja pelin hallitsemista varten onkin sijoitettava aikaa harjoitteluun. Kelloa vastaan kilpaillessa pienetkin virheet voivat viedä kärkipaikan, joten radat täytyy tuntea hyvin – varsinkin jos haluaa pärjätä muita ihmispelaajia vastaan pelin online-moodissa. Pelisarja tunnetaan erityisesti autojen realistisesta ja simulaatiomaisesta käyttäytymisestä. Peleissä onnistuttiin myös taltioimaan vauhdin tuntu: varsinkin ratilla pelatessa äkkiä unohtaa tuijottavansa tietokoneen ruutua maisemien vilistessä ohitse. Pelin kuvakulma on auton sisältä rallikuskin näkökulmasta.

Dirt

Vuonna 2010 ilmestynyt Dirt 3 oli ensimmäinen pelisarjan peli, jossa ei enää käytetty Colin McRaen nimeä. Dirt-nimellä haluttiin uudistaa pelisarjaa ja tuoda se myös tietoon nuoremmille sukupolville, joille Colin McRae ei enää nimenä ollut niin tuttu. Pelisarjaa ruvettiin myös julkaisemaan uusille moderneille konsoleille, joissa peliä pelattiin paljon moninpelinä ihmispelaajia vastaan perinteisen yksinpelitilan sijaan.

Vern Green