Counter Strike: Global Offensive

Legendaarinen Counter-Strike on taktinen räiskintäpeli, joka ilmestyessään muutti online-pelaamisen kertaheitolla. Kun aikaisemmin netissä pelattiin lähinnä epärealistisia pelejä, joissa yli-inhimilliset gladiaattorit taistelivat areenoilla käyttäen aseinaan sinkoja ja plasma-aseita, oli Counter-Striken taktinen räiskintä tervetullut ja raikas uudistus peligenreen. Alun perin Half-Life-pelin ilmaisena modina ladattavissa ollut Counter-Strike sai jälleen jatkoa vuonna 2012, kun Counter-Strike: Global Offensive julkaistiin. Tietokoneen lisäksi peli julkaistiin myös PlayStation 3 sekä Xbox 360 -pelikonsoleille.shutterstock_221931091

Pelaaminen

Jokaisen erän alussa pelaajilla on mahdollisuus ostaa varusteita, kuten aseita, panoksia, kranaatteja ja luotiliivejä. Pelissä on mukana kymmeniä erilaisia aseita: on haulikoita, pistooleja, kiikarikiväärejä, taktisia rynnäkkökivääreitä sekä raskaita konekiväärejä. Kunkin erän voittanut joukkue palkitaan suuremmalla rahamäärällä, jolloin joukkue pääsee lähtemään seuraavaan erään paremmin varusteltuna. Kun varusteet on ostettu, aloittavat joukkueet kierroksen omista aloituspaikoistaan.Kierroksen voittamiseen vaaditut toimet riippuvat pelattavasta pelimuodosta. Pelikierrokset ovat yleensä suhteellisen nopeita. Kuollessaan pelaaja pääsee mukaan taas aina seuraavalla kierroksella.

Pelimuodot

Counter-Strikessä pelaajat jaetaan kahteen ryhmään: mukana ovat terroristit sekä erikoisjoukot. Pelissä on useita pelimuotoja, joista suosituin on Defuse eli pomminpurku, jossa terroristien tehtävänä on virittää pommi yhteen ennalta merkityistä pommipaikoista, ja erikoisjoukot luonnollisesti yrittävät estää tämän. Jos pommi räjähtää, voittavat terroristit erän, ja jos pommin virittäminen estetään tai pommi puretaan, voittavat erikoisjoukot. Kierroksen voi myös voittaa eliminoimalla kaikki vastustajajoukkueen pelaajat.Klassisen Counter-Striken pelimuotojen lisäksi Global Offensiveen on lisätty kolme uutta pelimuotoa: mukana on nyt myös Arms Race, Demolition sekä Deathmatch.

Vern Green