Gears Of War

Gears of War -pelisarjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 2006 Xbox 360 -pelikonsolille. Peli menestyi kaupallisesti hyvin ja lisäksi keräsi myös pääosin positiivisia arvosteluja. Myös pelaajat pitivät pelistä kautta linjan: varsinkin mahdollisuus pelata pelin kampanja kaverin kanssa läpi online-pelissä keräsi kehuja. Pelisarja on yhä aktiivinen ja neljäs Gears of War tullaan julkaisemaan Xbox One -konsolin lisäksi myös tietokoneelle. Lisäksi on myös julkaistu Gears of War -lautapeli.

Pelisarjan alku

Ensimmäinen Gears of War oli synkkä toimintapeli, jonka ajoittain tahattoman koomiset sankarit olivat suorastaan liioitellun machoja ja kuin suoraan Arnold Schwarzeneggerin elokuvista möreine äänineen. Pelisarjassa käydään epätoivoista kamppailua avaruuden hirviöitä vastaan, tavoitteena pelastaa ihmiskunta. Peli sijoittuu fiktiiviselle Sera-planeetalle, joka on ihmiskunnan viimeinen linnake avaruuden vihollisia vastaan. Pelin sankareina toimivat neljä sotilasta, päähenkilönä Marcus Fenix, vastikään vankilasta vapautunut sotilas ja ryhmänjohtaja.

Pelaaminen

Gears of War -pelisarjan pääpaino on samaa kaavaa noudattavassa toiminnassa. Sankarit etenevät pelikartalla ja vihollisia kohdatessaan suojautuminen on tärkeässä roolissa. Pelaaja voi suojautua esteiden taakse ja tähtäinnäppäintä painamalla sankari nostaa päätään suojan takaa tai vaihtoehtoisesti voi ampua tai heittää kranaatteja myös sokkona. Pelissä on aina mukana saman puolen sotilaita, joten taistella ei tarvitse yksin. Kavereita ohjastaa joko tietokone tai toinen ihmispelaaja. Myös suojatulen ampuminen on tärkeää. Ammuttaessa myös viholliset menevät suojaan, jolloin pelaajalle aukeaa paikka etenemiseen.

Vern Green