World Of Tanks

Valkovenäläisen Wargaming.netin World of Tanks on kolmannen persoonan tankkisotapeli, joka julkaistiin ensin Venäjällä vuoden 2010 elokuussa ja sen jälkeen Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa 2011 vuoden huhtikuussa. Pelin uskomaton suosio yllätti kaikki aina pelaajista kriitikoihin. Pelillä on hurjat 100 miljoonaa rekisteröityä pelaajaa ja peli on jopa päässyt suosionsa myötä Guinnessin ennätystenkirjaan.shutterstock_261866075

Vastaanotto

World of Tanks muutti omalta osaltaan koko pelimaailmaa. Peli oli ilmaispelaamisen edelläkävijä, business-malli, joka myöhemmin tuli hyvin suosituksi erityisesti mobiilipeleissä. Pelin saa ladattua ilmaiseksi ja pelin pelaaminen myös on ilmaista, mutta peliin voi myös sijoittaa rahaa. Oikealla rahalla saa peliin kultaa, joilla voi parannella tankkiaan. Rahaa sijoittamalla siis säästää aikaa ja erottuu helpommin muista pelaajista, sillä pelissä on osia sekä erikoisammuksia, jotka saa ostettua pelkästään oikealla rahalla. Osasyy pelin menestykseen on myös se, ettei peli vaadi tietokoneelta paljoa tehoja ja toimii vanhemmillakin tietokoneilla.

Pelimekaniikka

World of Tanks on massiivinen internetin yli pelattava moninpeli, jossa pelaaja taistelee muita ihmispelaajia vastaan valitsemallaan tankilla keräten krediittejä ja kokemuspisteitä. Krediiteillä pelaaja voi parannella tankkiaan tai vaihtoehtoisesti ostaa täysin uuden tankin. Peli on kuvattu kolmannesta persoonasta. Pelissä taistellaan eri kartoissa, joita on mukana lähes 40 ja jotka kaikki eroavat toisistaan. Suurimmat eroista liittyvät maastoon, säähän ja kartan kokoon. Kartat jaotellaankin kolmeen eri osa-alueeseen: kesä, talvi ja aavikko.

Vern Green